Vak Bottyán ÁMK
7081. Simontornya,
Hunyadi út 15.
OM azonosító: 036371
Telefon: 74/486-139
E-mail:
vabosim@freemail.hu
Web:
vakbottyan-stornya.sulinet.hu


Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület
Telefon:
(1)273-4280
(1)273-4253
(1)273-4256
E-mail:
kozoktatas-kultura@esza.hu


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Irányító Hatóság és a Közreműködő Szervezet honlapja:
nfu.hu
nfu.hu/hepih
esza.hu


TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0019
Innovatív iskolák fejlesztése
a Vak Bottyán ÁMK-ban

Megint szép összeget nyertünk

Nagy örömünkre 48 millió forintot nyert az iskola ismét egy TÁMOP pályázaton, amit előre megtervezett programokra lehet felhasználni 2014 júniusáig. Az "Innovatív iskolák" munkanevű projekt iránt szerte az országban igen nagy volt az érdeklődés, már az első beadási napon a felhasználható összeg sokszorosára mutatkozott igény. Szerencsénkre az általunk írt pályázatot támogatásra érdemesnek ítélték, így az elkövetkező másfél évben lehetőségünk lesz olyan tevékenységeket finanszírozni, amire nagyon ritkán jut pénz egy iskola életében.
Kilencmillió forint értékben szerezhetünk be eszközöket, melyek túlnyomó része a mindennapos testnevelés bevezetését segítő sporteszköz (labdák, bokszzsákok, asztalitenisz asztalok, tornapadok, ugrókötelek, szivacskézilabda kapu stb.). Létre kívánunk hozni Simontornyán egy edzésközpontot, ahol a simontornyaiakon kívül pálfai és pincehelyi felső tagozatosok is élvezhetik az új eszközök adta lehetőségeket. Egészségnapokat, környezetvédelemmel, balesetmegelőzéssel kapcsolatos témanapokat szervezünk, melyekre minden eszközt (távcsövek, kerti szerszámok, szemléltető eszközök) és anyagot a pályázat fedez. Az idegen nyelvek tanulásához versenyekkel, témahetekkel szeretnénk nagyobb kedvet csinálni, ezeken a jól teljesítő gyerekek jutalmazására is lesz lehetőségünk. Bizonyára nagy örömet okoz a diákjainknak, hogy ingyenes erdei iskolákban, sportkirándulásokon, többnapos ökológiai foglalkozásokon vehetnek részt. A kézilabdás fiúk mindkét korcsoportból elmehetnek egy hétre Orfűre edzőtáborba, mindezt teljesen ingyen.
Egy-egy hagyományosan megrendezett önálló programot is támogatni tudunk minden tagintézményben, Simontornyán ez a Vak Bottyán nap lesz. Hogy érdekesebbé tegyük a tanórai munkát, a digitális táblákhoz 600.000 Ft értékben szerezhetünk be szoftvereket. A pedagógusok szakmai fejlődését is támogatjuk a pályázatból, összesen 110 darab 30 órás továbbképzést végeznek majd el a kollégák a legkülönfélébb témákban.
A számtalan eseményt szigorúan kell dokumentálnunk, ehhez mindegyik tagintézménybe vásárolhatunk digitális fényképezőgépet, s a beszerzett irodai eszközök segítségével tartós szemléltető eszközöket is készíthetünk a fotódokumentációból.
Minderről a 2013. március 18-i nyitórendezvényen tájékoztattuk a kollégákat és az érdeklődőket, valamint a sajtó képviselőjét.

Kovácsné Lengyel Ilona
projektmenedzser


 

 

 A Föld napja
A Föld napja 2
Családi játékdélután
Edzésközpont
Egészségnap 1
Egészségnap 2
Egészségnap 3
Egészségnap 4
Erdei iskolák
Informatika szakkör
Költészet napi gála
Költészet napi gála 2
Közlekedési ismeretek
Német nyelvi vetélkedő
Sportkirándulások
Sportőrület
Szakkörök
Idegen nyelvi témahét
- angol nyelv
- német nyelv
Idegen nyelvi témahét 2
Vörösmarty nap