Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium
7081. Simontornya,
Hunyadi út 15.
OM azonosító: 036371
Telefon: 74/486-139
E-mail:
vabosim@freemail.hu
Web:
vakbottyan-stornya.sulinet.hu


Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület
Telefon:
(1)273-4280
(1)273-4253
(1)273-4256
E-mail:
kozoktatas-kultura@esza.hu


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Irányító Hatóság és a Közreműködő Szervezet honlapja:
nfu.hu
nfu.hu/hepih
esza.hu


TÁMOP-3.3.8.-12/2 Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztésének támogatása

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 3.3.8-12/2 "Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása" című pályázatán pálfai tagintézményünk 30 000 000, sárszentlőrinci tagintézményünk 23 750 000 Ft-ot nyert.
A projekt hossztávú és közvetlen célja a pálfai és sárszentlőrinci iskola és óvoda feltételeinek javítása annak érdekében, hogy a körzetünkben élő halmozottan hátrányos helyzetű és roma gyermekeknek olyan oktatást-nevelést tudjunk biztosítani, mely lehetővé teszi az átmenetek zökkenőmentes biztosítását és sikeres iskolai tanulást. A projekt megvalósításával elsősorban a HHH és a roma származású gyermekek részére szeretnénk olyan programokat biztosítani, melyek megkönnyítik a beilleszkedést, lehetővé teszik számukra az eredményes körülmények között történő tanulást, megalapozva az iskolai sikerességet. A sokszínű programok közül csak néhányat említenénk: Pálfán multi-kulturális napok, egészségnap, kirándulások, úszásoktatás, hagyományápolás, Sárszentlőrincen egyénre szabott differenciált fejlesztés, néptánc, "Észpörgető", "Mesekuckó", színház- és múzeumlátogatás stb.
Az intézményünk feltételeinek javulása (tárgyi, személyi), színes, változatos programok biztosítása természetesen a nemcsak a HHH, és roma származású gyermekek számára biztosít programokat, hisz a kirándulásokon, a változatos módszerekkel történő foglalkozásokon, órákon ők is részt vesznek. A velük foglakozó pedagógusok szakmailag megújulnak módszereik színesebbek, változatosabbak lesznek. A gyermekek szülei bekapcsolódnak a programjainkba, ettől a gyermekek is családiasabbnak érezhetik az intézményünket, a szülők pedig partnerek lehetnek a gyermekek nevelésében.


 

 

 Sárszentlőrinc
Karácsony
Iskolai életképek
Óvodai életképek
Sport délelőtt
Pálfa
Családi Mikulás
Adventi gyertyaöntés
Karácsonyi műsor - ajándékosztás
Pálfa II.
Adventi készülődés
Egészségnap
Erdei iskola
Farsang
Gyereknap
Hagyományőrzés
Író-olvasó találkozó
Kirándulások
Lázár Ervin nap
Mikulás
Pályaorientációs progra
Továbbképzések
Túra - barátunk a természet
Úszásoktatás

Beszámolók:
Beszámoló I
Beszámoló II
Beszámoló III
Beszámoló IV