2010.08.30.

Megyei Szakszervezeti Sportnap

2010. május 16-án a simontornyai testnevelők szervezésében került sor a megyei szakszervezeti sportnapra. Az esemény apropója, hogy itt dől el kik indulhatnak az országos versenyen . Lehetett választani kézilabda, kosárlabda, foci, ping-pong, darts, keresztrejtvény sportágakból. A küzdelem nem vérre menő, inkább a jókedv a fontos. A kevésbé mozgékonyak keresztrejvényt fejtettek, a sportosabbak minden sportágban elindultak. A megye számos településéről érkeztek a versenyzők, de a többség a Vak Bottyán Á.M.K. dolgozója volt- Jobb szervezéssel lehetne növelni a résztvevők számát. A versenyek zárását közös ebéd követte, amit Szabadi István vezetésével a simontornyai fiúk főztek. A vendéglátáshoz a Pedagógusok szakszervezetének Tolna megyei szervezete is hozzájárult. Az országos döntőt az idén Vácott tartják.

(Molnárné Bereczki Annamária)

2010.08.29.

Osztálykirándulás 6.a

A 2009/2010-es tanév végén a főváros volt az úti célunk. Azon belül is először a vár negyed nevezetességeit kerestük fel: a Mátyás templomot, a Halászbástyát, a budai várat, ahonnét pompás kilátás nyílt a városra. Lementünk a Budavári labirintusba, ahol kellemes hűvös levegő és több meghökkentő kiállítást tekinthettünk meg az idegenvezető segítségével. Innen rövid sétával jutottunk el a Millenáris parkba, ahol a Csodák palotájában kísérletezhettünk, próbálhattuk ki az ügyességi játékokban magunkat. Természetesen nem maradhatott ki a nagy bevásárlóközpont, a Mamut felfedezése sem.
Szerencsére eső nem rontotta el a kirándulásra szánt napunkat.


Osztálykirándulás 8. osztály

Június elején búcsúzásként még egy közös kirándulásra mentünk a Balatonra.
Siófokon először sétáltunk a kikötőben. Felkerestük az Ásvány Múzeumot, ahol hazánk és a szomszédos országok érdekesebb kőzeteit láthattuk. Azután a jó időnek köszönhetően a fürdésre is sor került. A kellemes hőmérsékletű vízben sokat játszottunk, úsztunk.
Ennek a kirándulásnak köszönhetően azok is eljuthattak a magyar „tengerhez”, akik még nem láthatták eddig.


Nyári szünidei foglalkozás: Üvegfestés

A vállalkozó kedvű gyerekek július 7-én üvegfestéssel tölthették a délelőttöt. Otthonuk szépítésére ablakdíszeket készítettek. Különböző növény-és állatmotívumokat, mandalákat festettek általuk választott színvilággal.
Elkészítésükhöz nagy türelem és kitartás kellett.

(Szabadiné Lukács Mária)

2010.07.07. - 2010.08.25.

Események képekben:

Bikali osztálykirándulás, alsós kézműves foglalkozás:

Faültetés:

Bolond ballagás:

Ballagás:

(évkönyv)

2010.07.02.

Vak Bottyán Nap

2009. november 11.-én iskolánk hagyományai szerint névadónkra, Bottyán Jánosra emlékeztünk. Minden évben játékos vetélkedőn mérik össze a felső tagozatos diákok tudásukat Vak Bottyánról.
Ebben a tanévben a 9. és a 10. osztályos szakiskolás tanulók is csatlakoztak a vetélkedőhöz.
A rossz időjárás miatt csak benti feladatokat tudtunk szervezni, de nagy sikere volt a keresztrejtvénynek, a képösszerakónak és a memóriajátéknak is.
A helyezések a következők voltak:

I. 10. o. szakiskola
II. 8.o.
III. 6. o.

(Dr. Thipphavonené Csamangó Éva)

2010.07.02.

Vörösmarty- vetélkedő Pincehelyen

2009.december 1.-én Pincehelyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola vetélkedőjén vettünk részt, nem is akármilyen sikerrel. A „ Simontornyai Lovagok”- Klár Máté, Vonya Kornél, Kovács Dominik és Kiss György -első helyezést értek el az irodalmi vetélkedőn.
A pincehelyiek meleg vendégszeretettel és változatos, érdekes feladatokkal fogadták a gyerekeket és kísérőiket. A zsűri a kísérő tanárokból állt.
A vetélkedő megkezdése előtt megkoszorúztuk Vörösmarty Mihály pincehelyi szobrát, azután egy kis reggelizés következett az iskolában. Bemutatkozásként egy kis verset kellett a csapatoknak írni, amit mi zsűritagok egyforma ponttal értékeltünk, hogy kedvet csináljunk a versenyhez.
A feladatok közt voltak, amelyek az irodalmi tudást mérték / totó, versidézetek/ , de olyanok is melyek inkább ügyességet követeltek a versenyzőktől / képösszerakás számítógépen, kokárdavarrás stb. /.
A végső sorrend nagyon szoros ponthatárok mellett dőlt el, mert az első 2 helyezett között mindössze 1 pont különbség volt, szerencsére a mi csapatunk javára.
Az összes csapat kapott jutalmat könyvutalvány formájában.

(Dr. Thipphavonené Csamangó Éva)

2010.07.02.

A felső tagozat farsangja

2010. február 19.-én tartottuk a felső tagozat farsangi bálját a simontornyai Fried Művelődési Házban.
Az 5.b. osztályosok és a 6. osztályosok készültek műsorral, a nagyok inkább csak szemlélői voltak a bemutatónak.
Már kora délután a szülők segítségével feldíszítettük a termet és berendeztük a büfét az emeleten. 6 tortát ajánlottak fel a szülői munkaközösség tagjai a díjazáshoz.
Az I. helyezett a 6.a osztály lett, a II. a 6.b. és az 5.b. osztály, a III. az 5. a. osztály lett.
A gyerekek műsorát a tombolahúzás követte, ahol néhány diák különösen szerencsés volt.Az esti discoban a zenét Herczeg Lajos és csapata szolgáltatta.

(Dr. Thipphavonené Csamangó Éva)

2010.07.01.

GYEREKNAP A FELSŐ TAGOZATBAN

2010.május 28.-án a felsős diáktanács szervezésében gyereknapot tartottunk a Hunyadi utcai iskola udvarán. Szerencsére kedvező volt az időjárás a bográcsozáshoz. 7 osztály főzött egyénileg bográcsgulyást a főzőverseny keretén belül. A gyerekeknek nemcsak tanáraik, hanem a szülők is besegítettek. A főzés mellett volt még activity, keresztrejtvény, pingpong bajnokság és biciklis ügyességi verseny is.
A főzés olyan jól sikerült, hogy minden bográcsból elfogyott az étel és a zsűri az összes csapatot első helyezéssel díjazta. A jutalom egy, a Varga Pékségben beváltható fagyi jegy volt a résztvevő gyerekeknek.
Az ügyességi vetélkedőkön jól szereplők édességet kaptak.
Mind a felnőttek, mind a gyerekek nagyon jól érezték magukat és közösen arra a döntésre jutottunk, hogy jövőre is megrendezzük a gyereknapi főzést.

(Dr. Thipphavonené Csamangó Éva)

2010.06.09.

Grafikások, kézművesek kiállítása

2010. június 7-én Nyírőné Rill Mária a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény igazgatóhelyettese nyitotta meg a simontornyai kézműves és grafika szakos tanulók bemutatkozó kiállítását a Fried Művelődési Házban. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Máté Imréné múzeumpedagógus, Csősz László alpolgármester és Varga László újságíró is. Mindhárman elismerően szóltak a gyerekek munkáiról és írtak is pár sort a vendégkönyvbe.A mellékletben küldök a megnyitóról egy kollázst, ami bizonyítja, hogy szép számban voltak érdeklődő látogatók is.

kép

(Gyurkóné Tóth Irén)

2010.05.20.

Würtz Ádám rajzverseny

A Lajtha László Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény Würtz Ádám emlékére rajzversenyt hirdetett. Témája volt Weöres Sándor verseinek illusztrációja. Ezen a rajzpályázaton két grafika szakos tanuló Laube Zsófia 3.a osztályos, első helyezést, Molnár Péter Gergő 3.a osztályos, második helyezést ért el. A díjakat 2010. május 18-án vehették át Tamásiban. Az oklevél mellé rajzeszközöket és egy naptárt is kaptak.

kép

(Gyurkóné Tóth Irén)

2010.05.18.

2010. május 14.

Budapesten részt vettünk iskolánk 65 tanulójával, 5 kísérő pedagógussal valamint 7 segítő szülővel a gyermekrajz Guinness Rekordkísérleten. Ebből 22-en alsó tagozatos gyerekek voltak. Az óriásrajz címe az volt, hogy "Élhetünk harmóniában, ha mélyen tiszteljük a természet-anyát."A rekord célja az volt, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a természet szeretetére és a harmónia jelentőségére. Megérezhessék, hogy képesek kiemelkedő teljesítményre, ha közösen, egy célért dolgoznak. A Felvonulási téren három hosszú papírcsíkot 90%-ban sikerült telerajzolni az első nagy záporig.A nagy rajz-játékban, melyen 7700 kis művész vett részt, maga a Természet-anya tette az utolsó ecsetvonásokat. Ezután ellátogattunk a Közlekedési Múzeumba és az Állatkertbe is.Ott még egy zápor ért el bennünket, de a változékony időjárás ellenére is nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Örülnénk, ha jövőre is szerepelne iskolánk éves programjában ebben a gyermekrajz Guinness rekordban való részvétel.

(Gyurkóné Tóth Irén)

2010.05.17.

A 2009/2010. ÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA HÍREI

2010.03.23-án Simontornyán került sor a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett Kézilabda diákolimpia megyei döntőjére. Négy csapat részvételével zajlottak a küzdelmek az 1997-ben vagy később született fiúk korcsoportjában. Fölényes győzelemmel az első helyezést harcoltuk ki, megelőzve Dunaföldvár, Szekszárd és Hőgyész csapatait. Ezzel részvételi jogot nyert a csapat az országos elődöntőre, amelyet szintén Simontornyán rendeztünk 05. 11-én. Izgalommal vártuk Somogy, Komárom-Esztergom megye, valamint Budapest legjobbjait a megmérettetésre. Sajnos a továbbjutást jelentő első helyet nem sikerült elérni, de óriási küzdelemmel és lelkesedéssel megszereztük a bronzérmet!

A csapat tagjai: Györe Norbert, Horváth Márk, Ardelán Kristóf, Szabó Bence, Kiss György, Torma Máté, Bogdán László, Halasi P. Benedek, Glück Gergő, Rostás Szilveszter, Jancski Richárd, Rohn Márk, Seres Dominik. Edző: Kossa Istvánné

kép

(Kossa Istvánné)

2010.05.12.

Suligyümölcs - plakátpályázat

A Fruitmarketing Kft. 2010. március 31-ig plakátpályázatot hirdetett 2 korcsoportban – a vele iskolagyümölcs programban szerződött iskolák – alsó tagozatos osztályai részére. A simontornyai alsó tagozatos gyerekekkel mi is beneveztünk. Egy osztály csak egy alkotással vehetett részt a pályázaton. A plakátot minden tanuló elkészítette, és az itthon maradt legszebb alkotásokból kiállítást rendeztünk iskolánk előterében. A beküldött plakátok a www.fruitmarketing.hu webolalára is felkerültek. Korcsoportonként 5 plakátot díjaztak. Az első 150 beérkezett plakátot pedig 2 db 5 literes 100%-os almalével jutalmazták. Ez utóbbiba a mi tanulóink is beletartoztak. Továbbá minden gyerek kapott 1 doboz színes ceruzát és osztályonként egy udvari játékot. A beküldött munkákból kiállítást rendeznek a 2010. június 11-12-én Kecelen megrendezésre kerülő „MEGGYFESZTIVÁL”-on.

A beküldött plakátok készítői voltak:

Simon Petra 1.a
Csepregi Száva 1.b
Erdélyi Virág Bianka2.a
Meilinger Norbert 2.b
Reinhardt Viktória 3.a
Kővári Máté 3.b
Wágensommer Zoltán 4.o

(Gyurkóné Tóth Irén)

2010.05.12.

IPR-es rendezvény

Május 10-én, délután 15 órakor került sor a Multikulturális Nap rendezvényére a Müvelődési Házban. Az előtérben kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, mely az osztályok korábbi gyűjtőmunkáját mutatta be a településen élő és az iskolánkban tanuló nemzetiségek népviseletéről, szokásaikról, ételeikről. Itt mutatkozott be Klár Máté is régiség-gyűjteményével. A színpadon pedig mesét, verset, táncokat mutattak be a tanulók. Nagyon jó hangulatú rendezvény volt.

(Pordány Ilona)

2010.05.04.

2010.április.29.

A gimnáziumban járt a Tolnai Népújság főszerkesztője Lengyel János, és a Séta rovat rovatvezetője Molnár Ágnes, abból az alkalomból,hogy gimnáziumi tanulók is rendszeresen küldenek cikket az újságba. Rövid ,de érdekes előadást tartott a főszerkesztő úr az újságíróvá válás buktatóiról és szépségeiről. A diákok újságírással foglakozó munakfüzeteket kaptak ajándékba, a gimnázium könyvtára pedig a Tolni Népújság könyvalakban megjelent kiadványaival gyarapodott. Diákújságírók: Diel Ágnes, Doffkay Borbála, Vincze Dóra (nekik már jelent meg cikkük az újságban) és Hajdú Éva, Pápai Bettina, Sándor Renáta, Takács Nikolett. A találkozót Molnárné Bereczki Annamária szervezte, a fotókat a Simontormyi Hírek újságírója Varga László készítette.

(Molnárné Bereczki Annamária)

2010.04.28.

2010.április.23.

A föld napja alkalmából iskolánk környékén szemétgyűjtést, virágoskert rendezést, és medencetakarítást végeztünk. A munkában a gyerekek intenzíven vettek részt tanáraikkal együtt.

(Szálka Lajosné)

2010.04.27.

Kép a komplex tanulmányi versenyhez (Gyönk, III.hely)

Csapattagok: Beidek Angelika, Balogh Patrik, Horváth Balázs

kép

(Varga Szilvia)

2010.04.26.

Vértes

Április 18-án útra keltünk természetjáró kolléganőink javaslata alapján, és felejthetetlen napot töltöttünk együtt Dr. Horváth András vezetésével a Vértesben. A gyerekekkel már bejárt 3,5 km-es Haraszt-hegyi tanösvényt ismertük meg délelőtt Andrásnak köszönhetően nagyon alaposan. Személyében egy rendkívül tájékozott, okos embert ismertünk meg, aki az általa birtokolt óriási tudást igazi pedagógushoz méltóan adta át nekünk. /Vagy legalábbis próbálta, mert a lihegés közben nem mindig tudtunk figyelni./
Ismételten bebizonyosodott az az igazság, hogy nem kell külföldre menni, ha szépet akarunk látni. Hát mi láttunk bőven növényt, állatot, természeti képződményeket, földtani érdekességeket egyaránt. A táj, a kilátás lenyűgöző volt. Arra is rájöttünk, hogy itthon, Simontornyán is mennyi csodálatos dolog van, amelyek mellett nap, mint nap elmegyünk.
A finom ebéd után átsétáltunk Vérteskozmán, amely ma már eredeti szépségében megőrzött üdülőfalu. Majd a „kankalinos” hegy megmászása következett egy jó hosszú erdei séta után. A kankalinok élőhelyét néhányan túl magasnak és meredeknek találtuk, ezért csak a társaság fele vette a bátorságot a hegymászásra. Nekünk lent a szurkolás és néha – az esések, csúszások miatt – a kuncogás maradt.
Jó visszagondolni erre a nagyon szép, tartalmas, nevetésekkel tarkított napra!
Nagyon köszönjük, András! Reméljük, máskor is „elvállalod” csoportunk vezetését!

(Horváth Istvánné)

2010.04.14.

A Költészet napja

2010. április 9-én ünnepeltük intézményünkben a Költészet napját. Úgy gondoltuk, nem külön erre az alkalomra készített műsorral emlékezünk, hanem a tanév során különböző versenyeken, rendezvényeken előadott művészeti produkciókat gyűjtjük csokorba, ne csak a versenyek résztvevői láthassák, hallhassák őket.
Annak ellenére, hogy a tagintézmények maguk döntötték el, ki milyen műsorral képviselteti magát, rendkívül színes, mégis kerek egész program állt össze.
A simontornyaiak közül erdélyi népdalokat énekelt Gazdag László (1. o.), Kovács Viktor és Dominik (7. g). Vörösmarty: Az emberek című versét Sós Ágnes (11. g), Illyés: Haza a magasban című versét Kovács Viktor (7. g) szavalta el. Patakyné Hegyi Erzsébet Lázár Ervin: A tolvaj című novelláját olvasta fel. Az alsó tagozatos színjátszósok Klementin Kata vezetésével Az alvó falu című mesejátékot adták elő.
Köszönjük az összes fellépő gyereknek és felnőttnek, hogy megmutatták, milyen remek produkciók születtek a tanév során az intézményünkben. Nagy-nagy köszönettel tartozunk az őket felkészítő pedagógusoknak azért, hogy időt, energiát nem kímélve igyekeztek segíteni tanítványaikat. Valamint a jórészt diákokból álló közönségnek köszönjük, hogy minden előadást megtiszteltek a figyelmükkel, és hozzájárultak az ünnepélyes hangulat megteremtéséhez.

(Kovácsné Lengyel Ilona)

2010.04.13.

2010.április.12.

Elsősegély verseny Tamásiban, második helyezést értek el a gyerekek.

(Szálka Lajosné)

2010.04.08.

Mesemondó verseny 2010.03.24. Tamási

Jelentkeztünk a Tamási Kistérségi Mesemondó Versenyre, amelyre állatmesével kellett készülni.
Iskolánkat a következő tanulók képviselték az első és második évfolyamokról:

1.b. Glück Enikő, Fintor László
2.b. Lepsényi Klaudia, Géringer Szabolcs

Számunkra nagy örömmel zárult a verseny, összesítettben valószínűleg mi nyertünk! Fintor László első, Géringer Szabolcs második helyezést ért el. Gratulálunk!

kép

(Horváth Istvánné)

2010.04.08.

Illyés Gyula mesemondó verseny 2010.03.26. Cece

Meghívást kaptunk a Cecei Általános Iskola Illyés Gyula mesemondó versenyére.
Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

1.a. Bencze János
1.b. Glück Enikő, Fintor László
2.a. Sajtos Boglárka
2.b. Meilinger Norbert, Géringer Szabolcs
3.a. Szabó Róbert
3.b. Jancski Richárd
4. Molnár Virág, Horváth Tímea

Tanítványaink állatos meséikkel szépen szerepeltek, sajnos helyezést nem értek el.
A szervezők igazán kitettek magukért, gondoskodtak arról, hogy felnőtt és gyerek egyaránt jól érezze magát.

kép

(Horváth Istvánné)

2010.04.08.

Március 15.

A Fried Művelődési Házban szinte teltházzal és méltóképpen ünnepelte meg március 15-ét Simontornya lakossága. Dolovai Zsuzsanna színvonalas előadást állított össze (segítsége édesanyja, Dolovainé Gyarmati Erzsébet volt). A sok munkának megvolt az eredménye, nagy érdeklődéssel nézte mindenki végig az előadást. A gimnázium és az általános iskola tanulói lelkesen szerepeltek. Az ünnepélyes műsor után a hagyományainkhoz híven fáklyás felvonulással a Petőfi szoborhoz mentek, idén három lovas huszár vezette - kezükben nemzeti színű zászlóval - a felvonuló ünneplő közönséget. Itt koszorúzással és Utassy József Zúg március! című versével ért véget a megemlékezés.
Ugyanezen az ünnepélyes napon Enyingen a Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános és Művészeti Iskola népdaléneklési versenyén iskolánk 1.osztályos tanulója, Gazdag László arany minősítést kapott.

(Szálka Lajosné)

2010.04.08.

III. Országos Mesefesztivál

A Pataky Művelődési Központban rendezett eseményre sok tanuló jelentkezett. Diákjaink főleg a meseillusztrációs rajpályázaton jeleskedtek. Négy diákunk (Sztojka Béla 7.o., Juhász Viktória 6.o., Zlankievics Adél. 7.g. és Tolnanémediről Vekler Erika 7.o.) különdíjban részesült. A felkészítő tanár Szabadiné Lukács Mária munkáját dicséri, hogy közel 40 gyerekünk pályamunkáját állították ki a szervezők.

kép

(Szálka Lajosné)

2010.04.07.

Iskolai karácsonyi ünnepségek

Hagyományainkhoz híven 2009. december 22-én ismét megrendezésre került a "Mindenki Karácsonya" az iskolában. Intézményenként bensőséges hangulatban ünnepeltek kicsik és nagyok egyaránt. Az alsó tagozaton a szépen felújított tornateremben 9 órakor kezdődött az ünneplés, ahol egy szívszorító előadást láthattunk a gyerekek előadásában. Tíz órakor az óvodában folytatódott az ünneplés, ami a nyáron elkészült közösségi térben zajlott. Egy kis zenés előadást láthattak a gyerekek, ami nagyon tetszett nekik. A Fried Művelődési Házban a felső tagozatosok ünnepeltek. Mindhárom helyen jelen volt Csőszné Kacz Edit polgármester asszony, intézményünk igazgatónője, Tóthné Unghy Ilona, dr. Mihócs Zsolt, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, állandó segítőjével, Judit asszonnyal.

kép

(Szálka Lajosné)

2010.04.07.

2009.december 1. Az AIDS világnapja.

A megyei első helyezés után a VII. HÍV/AIDS Prevenciós Verseny országos döntőjén, Budapesten vett részt három gimnáziumi tanulónk, Beidek Zsanett, Baum Aletta, Torma Erik. Kelemen Kata védőnő felkészítésének köszönhetően büszkék lehetünk gyermekeinkre, mivel a 20 versenyző csapatból 8. helyezést érték el. A verseny közel négyórás volt. A gyerekek fáradtak voltak, de küzdöttek a siker eléréséért. Gratulálunk nekik és Kelemen Katának is a sikerhez!

(Megjegyzés: Amire még személy szerint büszke vagyok, a gyerekek találtak egy értékes mobiltelefont. A szervezők segítségével megkeresték, és visszaadták a tulajdonosának.)

kép

(Szálka Lajosné)

2010.03.31.

2010.február 25.Véradás Simontornyán

Gimnáziumunkból 10 gyerek adott vért. Bor Klára, Fekete Tímea, Hesz Renáta most először adtak vért. Adrián Gyula, Sasvári Sándor, Bogdán Tamás, Ságvári Mariann, Mészöly Patrik másodszor, Balogh Attila harmadszor, Kondor Eszter a gimnáziumból és Jámbor Izabella a szakmunkás iskolából negyedszer adtak vért. Elismerésünk mellett a gyerekek tagozatvezetői dicséretben részesülnek.

kép

(Szálka Lajosné)

2010.03.30.

Képek a gimis szalagtűzőről:

(Vincze Dóra)

2010.03.30.

Országos elődöntőben a fiú IV. korcsoportos kézisek.

Mozgalmas napokon van túl a Széplaki Zoltán edzette fiú csapat. Hét nap alatt 11 mérkőzést játszottak. Először a városkörnyéki döntőn Gyönkön a megyei döntőbe való továbbjutást érő 2. helyet szerezték meg. A végeredmény: 1.Gyönk, 2. Simontornya, 3. Hőgyész, /02.24-én/
A tamási döntő /03.02./ történelmi sikert hozott, mert nem volt még IV. korcsoportos megyebajnok fiú kézicsapatunk, vagy nem emlékszik senki, olyan régen volt. Visszavágtak Gyönknek és megnyerték a megyebajnokságot. 1.Simontornya, 2.Gyönk, 3.Dunaföldvár, 4.Szekszárd, 5.Szedres. Eredmények: Simontornya-Szekszárd: 22-7, góllövők: Vonya 6, Vinczellér 5, Nagy 4, Farkas 3, Molnár B 2, Kiss, Szabó 1-1. Simontornya-Dunaföldvár 22-12, gólok: Vonya 6, Tanki 6, Vinczellér 3, Nagy, Szabó, Kiss 2-2, Farkas 1, Simontornya-Szedres: 22-13, gólok: Vonya 8, Kiss 4, Vinczellér 3, Farkas, Szabó, Tanki, 2-2, Nagy 1, Simontornya-Gyönk: 15-13, góllövők: Vonya 5, Vinczellér 4, Molnár B 3, Kiss 2, Farkas 1. Minden játékos gólt lőtt, a kapus Molnár Balázs (Szelei Márk) remek védéseivel járult a sikerhez.
Az első hely országos elődöntőt ér, amit Tolna megye, Simontornya rendez Győr-Moson-Sopron és Vas megye bajnokának, valamint egy selejtezős 2. helyezettjének a részvételével 2010.05.07-én. Közben 02.28-án az Adidas kupában is megméretettek, ahol a hatos mezőnyben negyedikek lettek.
1. Tisza Volán Szeged I., 2.Tisza Volán Szeged II., 3. Kecskeméti Sportiskola, 4. Simontornya 5. Soltvadkert, 6. Lajosmizse.
Megemlítendő a kimagasló edzéslátogatottság, valamint azok, akik edzésmunkájukkal segítették a csapat sikerét, bár nem versenyezhettek ebben a korcsoportban: MOLNÁR DÁVID, KECSKÉS PÉTER, BOR DÁVID, VÁCZI ÁDÁM, NAGY GÁBOR, GÉRINGER ZOLTÁN
Sokat segítette a csapat felkészülését még VINCZELLÉR ATTILA tanár úr. Gratulálunk a csapatnak az eddigi sikerekhez és jó felkészülést az országos elődöntőre! Legyen minél több szurkoló a sportcsarnokban MÁJUS 7-ÉN PÉNTEKEN. ZÚGJON A HAJRÁ SIMONTORNYA!

kép

(Varga László)

2010.03.30.

KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA – 2009/2010

Az 1997-ben vagy később született fiúk korcsoportjában elsöprő sikert arattunk a 03. 23-án Simontornyán megrendezett megyei döntőn! A fiúk ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat az ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐBE! Szabó Bence és Kiss György kiemelkedő játékával segítette hozzá csapatunkat a győzelemhez! Ők alkották „régi motorosként” a csapat gerincét – az ő játéktudásukra és rutinjukra szüksége volt a többieknek ahhoz, hogy a megyebajnoki arany a nyakukba kerülhessen. Mindannyian a legjobb tudásuk szerint küzdöttek, a fiatalabbaknak még van mit tanulniuk!

Góllövők: SZABÓ BENCE - 19, KISS GYÖRGY - 19, Ardelán Kristóf - 8, Torma Máté - 5, Bogdán László - 1, Glück Gergő - 1, Horváth Márk, Halasi P. Benedek, Seres Dominik, Rostás Szilveszter, Jancski Richárd. Kapus: Rohn Márk.

(Kossa Istvánné)

2010.03.30.

NEUMANN VERSENY

Horváth Dániel Bendegúz 11.g osztályos tanuló Mérő Bálinttal (Budapest) bejutott a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjébe, melyet 2010. március 18-20-án tartottak Szekszárdon az I. Béla Gimnáziumban. A játékprogram kategóriában megszerezték a 3. helyezést (1-1 ponttal lemaradva az 1. és 2. helyezettől).

(Horváthné Farkas Rita)

2010.03.25.

KENGURU MATEMATIKA VERSENY

Az idei tanévben 03. 18-án került sor a verseny helyi fordulójára. Az alsó tagozatból 23 kisdiák veselkedett neki a cseppet sem könnyű feladatsornak. Ezek a feladványok nem csak a tantárgyi tudást mérik, hanem a logikus gondolkodást is.

A különböző nehézségi fokú feladatok megoldása során a tanulók semmilyen segédeszközt nem használhattak. A másodikosoknak 45 perc, a harmadik-negyedikeseknek 60 perc állt rendelkezésükre. Az elért eredményekről a későbbiekben az interneten keresztül tájékozódhatnak a versenyzők.

kép

(Kossa Istvánné)

2010.03.24.

Népdaléneklő verseny

2010. január 18-án rendeztük meg a népdaléneklő versenyt az alsó tagozaton. Az 1-2. osztályokból 10, a 3-4. osztályokból 12 tanuló jelentkezett.

Eredmények:

1. Oroszi Nikoletta (2.b), Molnár Péter Gergő (3.a)
2. Gazdag László (1.b), Horváth Anna (3.a)
3. Váczi Enikő (2.b), Szabó Róbert (3.a)

A megyei fordulón iskolánkat az első helyezettek képviselik.

(Beidekné Bölcsföldi Mária)

2010.03.14.

Márciusi műsor az alsóban

A márciusi forradalom évfordulójáról az alsó tagozatban a következőképpen emlékeztünk meg:

Rendhagyó módon a régi szárny emeleti részén gyülekeztünk kabátban, utcai cipőben. Előzetes feladatnak kapta minden osztály, hogy a "Kossuth Lajos azt üzente." című nótát minden osztályfőnök tanítsa meg a gyerekeivel. A rövid műsort a 2. b osztályosok adták, Rózsáné Kovács Anna vezetésével. Ezután közösen elénekeltük a Kossuth nótát, és mindannyian elmentünk a Petőfi szoborhoz, ahol a negyedikesek megkoszorúzták a szobrot, a kisebbek nemzeti színű kis zászlókat tűztek a szobor köré. Itt is elénekültük a megtanult dalt (ami nagyon szépen hangzott a parkban 140 kis szájból).

(Rózsáné Kovács Anna)

2010.03.14.

Megyei Népdaléneklési és Mesemondó Verseny: 2010.03.02.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Apáczai Kiadó szervezésében ezt a versenyt a szekszárdi Gyakorló Általános Iskolában 11 iskola 30 diákjának a részvételével. Iskolánkat az itthoni elődöntő nyertesei képviselték.

Népdalénekesek:

Oroszi Nikoletta 2.b (II. helyezést ért el) --felkészítője: Dolovai Zsuzsanna
Molnár Péter Gergő 3.a --felkészítője: Beidekné Bölcsföldi Mária

Mesemondók:

Géringer Szabolcs 2.b (III. helyezést ért el) --felkészítője: Géringerné Horváth Hajnalka
Horváth Tímea 4.o. (III. helyezést ért el) --felkészítője: Varga Szilvia

Kísérő pedagógusok: Beidekné Bölcsföldi Mária és Géringerné Horváth Hajnalka.

kép

(Rózsáné Kovács Anna)

2010.03.14.

Alsós farsangról képek:

(Rózsáné Kovács Anna)