SIMONTORNYAI KÉZILABDA KLUB
7081 Simontornya, Hunyadi u. 16.

Kézilabda Klub honlapja

Először is szeretnénk bemutatni Simontornya legújabb és leglelkesebb sportoló közösségét - CSAPATÁT!

2011 augusztusában kb.1év hezitálás-csodavárás után 35, a kézilabdát szerető sportbarát a múltja és sportoló gyermeke hatására/érdekében új sportegyesületet alapított, melynek neve: SIMONTORNYAI KÉZILABDA KLUB.
Az Egyesületet a Szülők, a Gyerekek (ifjúsági korú játékosok), Régebbi Kiváló Játékosok, Szakemberek és Támogatók elkötelezett csapata alapította.

Az egyesület tisztségviselői:

Lampert Csaba- Ügyvezető Elnök
Széplaki Zoltán- Társadalmi Elnök
Nagyné Székely Beáta- Elnökségi Tag
Balassa Zoltán- Elnökségi Tag
Bor István- Elnökségi Tag
Vinczellér Attila- Felügyelő Bizottság Elnöke
Vácziné Horváth Anikó- Felügyelő Bizottsági Tag
Molnár Lászlóné- Felügyelő Bizottsági tag
Vámi István- Tanácsadó Testületi Tag
Varga László- Tanácsadó Testületi Tag

Az eddig végzett munka:

Mivel már a tavalyi év is a csapatépítéssel és a lehetőségek keresésével telt el, büszkén állíthatjuk, hogy „jó kis csapat” állt össze egy év leforgása alatt! A támogatóknak és lelkes segítőknek köszönhetően lett a Csapatunknak két mezgarnitúra, egy garnitúra melegítő, egy garnitúra teremcipő, két garnitúra edzőpóló, 25 db edzőlabda, 4db mérkőzéslabda stb... Az eltelt évben rájöttünk, hogy a Szponzorok támogatása elengedhetetlenül szükséges egy Egyesület sikeres működéséhez.

Jelenleg már bejegyzett egyesületként működünk. Sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítunk a Gyerekeknek, népszerűsítjük a kézilabdát a városban és a Vak Bottyán ÁMK. Tagintézményeiben. Hétvégi szórakozási lehetőséget teremtünk a város lakosainak.
Mivel sportolóink zöme a VBÁMK-ból kerül ki, így az iskolával együtt dolgozva közösen versenyeztetjük a tanulókat a Diákolimpiai versenysorozatban, ahol két korcsoportban is Megyei Bajnokok vagyunk.

A CSAPAT

21 igazolt játékosunk van, akik mindannyian simontornyai lakhelyű sportolók. A játékos keret gerincét a 15 fő ifjúsági korosztályú játékos adja, akik 1994. és 1997. között születtek! A kerethez csatlakozott 6 régebbi simontornyai sportoló, akik rutinjukkal és tapasztalataikkal segítik a fiatalok fejlődését.

A CÉL

Általános cél: a simontornyai kézilabdázás újra élesztése, NB.II.-es alakulat építése! Egy Simontornyaiakból álló szerethető csapat létrehozása, fenntartása, amely nem csak és kizárólag az Önkormányzat támogatásából működik!A Megye Bajnoki címek megvédése/megszerzése minden korcsoportban!

Rövid távú célunk: az idei szezon sikeres befejezése. A sportoló fiatalok edzésben/meccsben való tartása érdekében neveztünk a Fejér Megyei Felnőtt Bajnokságban ahol a tisztes helyt állást tűztük ki célul. Ez egy roppant nehéz és költséges feladat. A korosztály, a labdaméret, a játékidő egyáltalán nem a 94-97-es születésük gyerekek terepe! A másik megyébe való „átjátszás” a távolságok, a távolról érkező bírók útiköltsége anyagilag nehezíti a feladatunkat!

Hosszú távú célunk: Sportolóink együtt tartása mellett egy új NB.II.-es csapat építése, amely újra NB.-s mérkőzéseket hozhat Simontornyára! A Városnak szüksége van kulturált színvonalas mérkőzésekre, ahol szurkolhatnak egy minőségi szinten játszó és teljesítő CSAPATÉRT (jelenleg a legnagyobb szurkoló táborral mi büszkélkedhetünk a bajnokságban), amelynek minden egyes játékosát ismeri, hiszen közülünk való! Erre most nagyon jó esélyeink vannak. A jelenlegi játékos állomány 3 év múlva alanyi jogon is kivívhatja az NB.II.-es indulás jogát. Ez a dátum azonban előre jöhet akár a jövő évre is, ha
Sárbogárd megnyeri a Bajnokságot és NB.II.-es csapatot épít. Ez esetben létre jöhet az a fúzió, amelynek előkészületeit már megkezdtük. Szóbeli megállapodásokat kötöttünk arról, hogy a két egyesület közösen indul az NB.II-ben és a Simontornyai Kézilabda Klub adja az Ifjúsági játékosok csapatát. Ez esetben már jövőre lehetne felnőtt és ifjúsági NB.-s mérkőzés Simontornyán!
További célunk az utánpótlás folyamatos képzése, ami kedvező megítélésre talált a Vak Bottyán ÁMK jelenlegi Vezetőségénél. Mindkét fél lehetőséget lát a kézilabda újra élesztésében iskolai és városi szinten egyaránt.